Johan Dahl Utveckling AB

Semlor och ledarskap

av | 3 okt, 2019 | Guide, Ledarskap

Hur började jakten på semlor och hur föddes idén till den här samlingen av ledarskapstips?

Göran Cronwall är en god vän och konsultkollega som jag känt och arbetet med i många år. En dag i början av 2016 befann sig Göran på resa och passade på att lägga ut en bild från sitt hotellrum på Facebook med frågan:

– Vet någon var jag är? Jag bjuder på kaffe och en semla till den som först svarar rätt.

Eftersom jag själv reser en hel del i mitt yrke kände jag snabbt igen vyn från First Hotel Strand i Sundsvall med utsikt mot Casino Cosmopol och detta blev startskottet på den inbördes tävling som resulterat i närmare 100 st. vunna semlor från rätta svar på hotell och andra platser över hela världen. Det är fortfarande bara Göran och jag som tävlar men allt fler är nyfikna och kommenterar våra inlägg.

Eftersom vi båda gillar semlor men insåg det orimliga i att sätta i oss alla dessa semlor på egen hand föddes idén om att bjuda på alla de vunna semlorna och samtidigt göra ett intressant evenemang av det hela.

Så här får du mer gjort med mindre ansträngning:

En gemensam nämnare som Göran och jag har är att vi båda brinner för ledarskap och nu är vi framme vid aktiviteten ”Semmeltåget för bättre ledarskap”, en nätverksträff för alla som intresserar sig för ledarskap och som dessutom gillar semlor. I samband med invigningen av Gävle Innovation Hub och DoSpace i Gävle kom ett 50-tal personer för att fika, mingla och dela med sig av sina bästa ledarskapstips.
Vi samlade några av de bästa bästa tipsen i ett häfte som vi hoppas ska inspirera och leda till givande samtal kring ledarskap, gärna över en fika.

Allt gott (med eller utan semla)

Johan