Johan Dahl Utveckling AB

Sälj mindre, dubbla din försäljning

Säljutveckling med resultatgaranti

Ett 6-12 månaders utvecklingsprogram som blandar inspiration och konkreta verktyg för resultat som både känns i kroppen och syns på sista raden.

21 steg till ökad försäljning, bättre lönsamhet, fler och nöjdare kunder och ett rikare liv!

Sälj mindre, dubbla din försäljning, säljutvecklingsprogram med Johan Dahl
En oskriven sida

Känner du igen dig?

Arbetar du med säljande kundkonatakter eller eller leder du en verksamhet och känner igen dig i någon eller några av de här frågorna:

 • Du har för få kunder, för låg försäljning eller en stressad ekonomi med en lönsamhet som du inte är nöjd med, eller
 • Du är osäker på var du ska börja för att förbättra resultaten utan att jobba ihjäl dig, eller
 • Du saknar en riktigt bra struktur kring kundkommunikation och försäljning eller så känner du kanske ett visst motstånd mot försäljning…

Kort sagt – du är i ett läge där du inte är nöjd med hur försäljningen eller företaget utvecklas och du vill ha bättre resultat!

Vill du istället…

 • Ha bättre försäljning, ökad lönsamhet och bättre ekonomi – både i det kortare perspektivet och på ett hållbart och långsiktigt sätt?
 • Känna att du kan utveckla försäljningen och verksamheten mot nya och bättre resultat utan att behöva jobba hårdare (men smartare)?
 • Få mer gjort med mindre ansträngning, ha en bättre struktur och ökad personlig effektivitet?
 • Känna dig både friare och tryggare i såväl kundkontakterna som i resten av arbets- och privatlivet? Allt hänger ju samman så ökad arbetsglädje ger även ökad livsglädje!

…ja då är detta verkligen rätt för dig!

Du är inte ensam om de här utmaningarna och det finns lösningar som bevisligen fungerar.

David Siglin

Syfte

Det här programmet är designat för att du ska lära dig:

 • Vad du behöver prioritera för att skapa helt nya resultat och hur du gör det rent praktiskt i din egen vardag.
 • De viktigaste grunderna och strategierna i att skaffa fler och nöjdare kunder, bättre lönsamhet och ett rikare liv.
 • Nycklarna till framgång i din försäljning och hur du konkret går från ord till handling för att känna dig tryggare och friare – dessutom med resultat som du är riktigt nöjd med!

Efter programmet kommer du att ha:

 • Tydliga mål på både kortare och längre sikt, både professionellt och personligt. Sannolikt har du redan uppfyllt flera av dem!
 • Större trygghet, mer energi och bättre struktur i allt från dina kundkontakter till hur du lever ditt liv!
 • Mängder av insikter, inspiration och konkreta verktyg samt välmenta knuffar i rätt riktning så att du inte fastnar på vägen.
 • Du kommer att få ut MER av arbets- och privatlivet:
 • Mening
 • Energi
 • Resultat

Hurbildning™

Det här är ingen traditionell klassrumsutbildning baserad enbart på kunskapsöverföring, teorier och information utan ett utvecklingsprogram med mer fokus på VARFÖR och HUR du ska omsätta dina nyvunna insikter, idéer och kunskaper till färdigheter i din egen vardag.

Jag påstår att kunskap är värdelös…så länge den inte omsätts i handling och därför kallar jag det här programmet för en hurbildning™.

Det innebär bland annat att du som inte är beredd att ta ansvar för din egen utveckling genom att tillämpa och göra det du får ta del av i programmet… bör välja ett annat program!

Been there, done that

När jag startade mina första företag var jag laddad till tänderna och körde på i ganska högt tempo. Efter en tid insåg jag att även om det gick hyggligt bra så blev det alldeles för mycket jobb i förhållande till resultat, inte minst de ekonomiska resultaten.

Under många år brottades jag med de här frågorna och när jag till slut lärde mig vad jag kunde göra åt dem blev allt så mycket enklare, bättre, roligare och mer lönsamt både för mig själv och framför allt för mina kunder! Nu är det dags för mig att dela med mig till dig och andra som verkligen vill ha nya resultat i sina verksamheter.

Upplägg och innehåll

21 steg till ökad försäljning, bättre ekonomi och lönsamhet, fler och nöjdare kunder plus ett rikare liv.

Upplevelsebaserat lärande. Hela programmet är designat för att du ska gå från ord till handling och tillämpa dina nyvunna färdigheter i vardagen.

Programmet pågår i 6-12 månader och du genomför det i din egen takt.

9 hurbilningsmoduler med tillhörande uppgifter för tillämpning i din egen vardag.

8 enskilda coachtillfällen mellan modulerna samt ytterligare 4 coachträffar i början och slutet av programmet – totalt 12 enskilda coachmöten!

Allt genomförs online så du kan bortse från kostnader och tidsåtgång för resor, måltider, logi etc. Fysiska träffar ordnar vi om du så önskar.

Personlig journal, en loggbok för dina framsteg.

Allt material ingår.

Fri support, d.v.s. du kan fritt ringa eller maila om alla frågor du vill bolla under programmets gång.

Diplom vid fullgjord hurbildning™.

Unik resultatgaranti!

Fullt upp?

”Jag har fullt upp och hinner inte delta på några utvecklingsprogram eller gå några utbildningar” kanske du tänker?

Ja, då kanske det är just därför du ska delta? tänker jag.
”Att göra samma sak om och om igen och förvänta sig nya resultat är definitionen på galenskap” sa Albert Einstein och jag håller med.

Många säljare, företagare, chefer och ledare jag möter bestämmer inte ens över sin egen kalender utan styrs av andras prioriteringar vilket ofta innebär att de inte hinner reflektera, utvecklas eller fånga de möjligheter som dyker upp mitt framför näsan på dem – känns det igen?

Om du gör som du alltid har gjort får du samma resultat som du alltid har fått.

Eller sämre, eftersom förändringstakten i omvärlden blir högre och högre…

Johan Dahl

Tid och plats, omfattning

Du jobbar med programmet i din egen takt och på de tider du själv väljer. Du är alltså inte bunden till specifika tidpunkter utöver de tider vi tillsammans spikar för genomgång av hurbildningsmodulerna och coachmötena.

Hela programmet med de 21 träffarna (9 hurbildningsmoduler med tillhörande uppgifter samt de 12 coachmötena) genomförs online så du behöver inte lägga tid eller pengar på resor, logi eller måltider – kostnadseffektivt och enkelt att planera.
Du kan även välja att ha alla eller några möten fysiskt. Är det utanför Stockholm tillkommer kostander för resor och ev. logi.

Rekommenderad genomförandetid är 6-12 månader vilket innebär att vi har två till tre träffar i månaden – varannan gång en ny hurbildningsmodul och varannan gång coaching.

Henri Lajarrige Lombard, orange

Investering – fler deltagare?

Totalpris 60 000 kr. Moms tillkommer.

Betalning sker per faktura med 10 000 kr per månad i sex månader från att du startar programmet. Det innebär att du sannolikt har hela programmet finansierat med dina ökade säljreultat innan den sista fakturan ska betalas! Snacka om snabb ROI (return on investment)!

För varje tillkommande deltagare från samma organisation tillkommer 15 000 kronor och då ingår 12 enskilda coachmöten för den deltagaren. Genomgångarna av de 9 hurbildningsmodulerna sker gemensamt medan coachingen är enskild.

Mycket eller lite pengar?

Ja, det beror såklart på vad vi jämför med. Jämfört med värdet och hur det kan påverka dig och dina resultat är det extremt lite pengar, om du frågar mig. Resultaten som tidigare deltagare fått talar sitt tydliga språk.
Hur kan du annars få 6-12 månaders högkvalitativ utveckling av din säljkompetens, dig själv och din verksamhet för de här pengarna?

Sannolikt räcker det att en av de 9 modulerna innehåller något som du börjar använda som skapar nya resultat för lång tid framåt så har den modulen på egen hand finansierat din investering och då är allt annat att betrakta som kostnadsfria bonusar.

Någon kanske tänker ”Jag skulle vilja gå det här programmet men jag har inte råd” och det känner jag igen – tro mig, jag har själv varit där. Två saker att fråga sig:

 1. Är det verkligen sant? Om du känner att det här programmet verkligen kan ge dig det som behövs för att skapa de resultat du vill i din verksamhet och i ditt liv så tror jag att du hittar ett sätt att få råd.
 2. Om du är säljare, företagare eller ledare och känner att du absolut inte har råd så kan väl det vara ett bevis i sig på att du behöver göra något åt din situation och det snarast?

If you really want to do something you´ll find a way. If you don´t, you´ll find an excuse.

Jim Rohn

Resultatgaranti

Undersökningar visar att bara 8-12% av de som deltar i traditionella säljutbildningar får nya resultat och förändrar sina beteenden.

Därför är upplägget på den här hurbildningen™ annorlunda och därför får du en oslagbar resultatgaranti:

Om du genomför samtliga övningsuppgifter i programmet och säljresultaten ändå inte ökar kraftigt eller att du inte når de säljmål du sätter upp i programmet ger jag dig peronlig coaching under ytterligare 6 månader utan att det kostar dig något extra – allt för att du ska nå de resultat du önskar och förtjänar!
Värdet av den coachingen är 36 000 kr och du betalar 0 kr. Kan du få en bättre garanti?

Varför?

Varför är jag så mån om att du ska delta så att jag erbjuder en generös resultatgaranti?

Jo, jag brinner för utveckling av individer och organisationer och jag vill göra verklig skillnad för så många som möjligt. Jag har själv fått uppleva hur värdefullt det var att få de här insikterna, verktygen och supporten från mina mentorer, coacher och lärare. Det hjälpte mig att gå från ett läge av ständigt kämpande med klena resultat till att kunna leva det liv jag vill, både professionellt och personligt där jag kan ”skicka vidare” och bidra till andras utveckling.

Din programledare

Jag som hälsar dig välkommen och som är din programledare heter Johan Dahl.

Jag har startat och drivit 10 egna bolag i med- och motgång och under resan lärt mig massor av vad som fungerar bra och vad som fungerar dåligt.
Sedan över 20 år hjälper jag som föreläsare, coach och utbildare mina kunder att skapa framgångar som de ibland inte ens trodde var möjliga.

Jag har fem år i rad utsetts till en av Sveriges populäraste föreläsare, utnämnts till Årets Mentor två gånger och jag kan som en av ytterst få talare titulera mig Platinum Speaker – ett kvitto på en sällsynt god förmåga att nå fram med ett budskap.
Dessutom fick jag vara med och vinna ett SM-Guld när jag coachade Moa Abrahamsson till segern i Årets Säljare hos Ung Företagsamhet i konkurrens med 800 tävlande.

Med mig blir livet mer orange, det kommer du att märka när vi ses härnäst!

Coach Johan Dahl
Coach Johan Dahl
Coach Johan Dahl

Vad deltagare har sagt

Det här programmet genomförde jag i många år i fysisk form med ungefär samma innhåll och upplägg.
Trots att jag hela tiden utvecklat programmet och att omfattningen tidigare var mindre har mängder av deltagare fått fantastiska resultat. Några omdömen:

|

Jag har efter kursen med Johan haft stor framgång. Denna fantastiska start är mycket beroende på den KICK som jag fick av Johans kurs! Ett stort tack!!”

|

Jag har genom att tillämpa dina tips ringt två samtal som redan betalt hela utbildningen!”

|

Kursen blev inte alls som jag förväntade mig – det var mycket bättre!”

|

Måste säga att detta är den absolut bästa utbildning jag genomfört på länge!”

|

Dubblat resultat gjorde utbildningen med Johan Dahl till en av våra bästa investeringar någonsin!”

|

Efter 16 år som säljare hävdar jag att man alltid har nytt att lära. Det jag tog med mig från utbildningen gav resultat direkt vid ett kundbesök; kundens tanke – en affär på ca 25 000 kr, kundens accept – 120 000 kr! Man bugar och ger dig historien. Tack ska du ha!”

|

Du är mycket skicklig på att blanda med roliga, träffsäkra anekdoter. Det blir tydligt och greppbart. Du bjuder även på dig själv – gör det personligt. Grymt!”

|

Kom för en säljkurs och fick en livskurs, TACK!”

|

Du är världens bästa säljcoach!”

|

Tack för en bra, rolig och mycket givande kurs. Praktiserade mina nya kunskaper under eftermiddagen och vi nådde en överenskommelse så har redan fått utdelning av kursen!”

|

Jag uppfyllde ALLA mål jag satte i början av programmet!

|

Bland det bästa jag gjort!