Har Du känt Dig riktigt motiverad någon gång? Hur känns det? Varit riktigt tokförälskad? Hur skulle det vara att vara i det tillståndet lite oftare? Skulle det påverka hur Du mår och känner Dig? Skulle det påverka Dina resultat?

För mig är motivation något som kommer inifrån. Ibland får jag frågan; – Johan, kan Du komma hit och motivera våra medarbetare? Tyvärr svarar jag nej eftersom jag bara kan motivera mig själv. Däremot kan jag inspirera, få människor att se saker ur nya perspektiv och på så sätt hitta sin inre motivation.

Som coach, föreläsare och konsult träffar jag ibland chefer (inte ledare) som arbetar mer med hotivation istället för motivation. Det blir ingen utveckling varken professionellt eller personligt och sällan håller det i längden, menar jag.

Motivation är både komplext och i grunden väldigt enkelt. Framför allt är det något som i allra högsta grad har med personlig utveckling att göra. Vad motiverar Dig? Vad får Dig att ta nästa steg?