Cajsa Lindgårdh,

…marknadskommunikatör på Jernhusen, skickade efter min inbjudan i mitt senaste nyhetsbrev in följande berättelse:

”-Vet inte om du vet att vi gett ut en bok på Jernhusen som heter ”Möt mig på stationen”? När järnvägen fyllde 150 år tog jag fram idé och satte igång. Det handlade om att låta svenska folket berätta om ett möte på en tågstation.

Det blev till slut en hel bok med 55 möten mellan människor. Helt oredigerat och i vissa fall med berättarnas egna bilder. Förutom att jag är jättestolt över boken och dess innehåll gav den mig lite mer – en ny vänskap.

Rolf, en av våra författare i boken, och jag började maila varandra och lärde känna varandra mer och mer. Vi har nu hållit kontakten i över 6 år, och jag och min familj har hälsat på honom i Ystad. Han är änkeman och bor jättefint. Är en hejare på att göra smörgåsar, som små tårtor, och har kakor hemma som han bjuder min son Nisse på (alldeles för många). Ibland får jag brev i posten och små böcker som han skrivit. Lite ovanligt nuförtiden – det analoga – men oerhört trevligt.

Så ett projekt på jobbet har gett mig en vän för livet. Ett möte med guldkant.”

Cajsa belönas med ett ex. av boken Sälj med hjärtat/Service med hjärtat som jag skrivit tillsammans med Christer Isehag.

Grattis Cajsa och tack alla Ni andra som skickat in intressanta berättelser om spännande möten. Jag tar tacksamt emot fler berättelser om ett speciellt möte som på ett eller annat sätt gett guldkant på tillvaron. Maila till johan@jdu.se.